צילום: index open המרכז לסוכרת נעורים ואנדוקרינולוגיה לילדים במרכז הרפואי זיו, יקיים סדנת בישול בריא לילדים חולי סוכרת נעורים. את התפריט שיוצג בסדנא, הרכיבו תזונאיות המרכז הרפואי זיו, אתי אמיר ושירה נחושתן, בשיתוף שף מלון כנען ספא, המארח את האירוע.



קיום הסדנא מתקיים השבוע לאור בקשתם של המטופלים במרפאה ורצונם ללמוד בישול בריא וטעים ובצד שאיפת צוות המרפאה לגרום למטופלים מודעות לצריכה ובישול מזון בריא ומאוזן. ד"ר אורנה דלי-גוטפריד, מנהלת המרכז תסביר בסדנאות את חשיבות התזונה הנכונה לחולים סוכרתיים ולכלל האוכלוסייה.

"למרות הפרסומים, עדיין אין מודעות רחבה מספיק לצריכת אוכל בריא. לעתים נתפשים מצרכים בריאים כלא טעימים, חשוב שחולים סוכרתיים ובני משפחותיהם יפנימו כי ניתן לאכול בריא וגם טעים, אפילו קינוח, אבל כולנו אמורים לאכול נכון ובמידה", אמרה ד"ר גוטפריד.

לדברי ד"ר גוטפריד, שמירה על תזונה נכונה הינה אמצעי טיפול הכרחי במחלה ותורמת למניעת סיבוכים.

במהלך הסדנה ידגים חטיב, שף מלון כנען ספא, טכניקות בישול למאכלים בריאים המומלצים לסוכרתיים. אתי אמיר, תזונאית מהמרכז הרפואי זיו, תלווה את ההסברים של השף מנקודת מבט בריאותית ותיתן טיפים והמלצות באילו מרכיבים מומלץ להשתמש. הסדנה תתקיים במלון כנען ספא בצפת ללא תשלום.