מה זה עסיסי, בעל בשר רך, מיץ רב והמון סוכר? נכון, אפרסק פיתה. הזן הייחודי של האפרסקים פותח על ידי משפחת פירות בן דור מיסוד המעלה בעמק החולה, והם העניקו שם זה בשל צורתו הפחוסה של האפרסק.

בניגוד לאפרסקים הרגילים והמוכרים לנו, הרי שבזן האפרסק פיתה יש 18 עד 20 אחוז של סוכר לעומת 14 אחוז באפרסק רגיל.

האפרסק פיתה מצטרף לשורת הפירות המיוחדים שמגדלת משפחת פירות בן דור. המשפחה בעלת ניסיון של 60 שנה בגידול פירות בעמק החולה, ובמהלך הדורות התמחה המשק בזני פירות קיץ חדשים שמיוצאים לרשתות השיווק הגדולות בחו"ל.

בתוכנית ההשבחה של הפירות מושם דגש לא רק על גודל הפרי וצורתו כפי שהיה בעבר, אלא בעיקר על טעמו ואיכותו
הפנימית. תהליך המחקר והפיתוח בענף הפירות הוא ארוך וממושך מאחר שבכל שלב יש להמתין מספר שנים עד שהעץ ישא פרי וניתן יהיה להיווכח בתוצאות העבודה, לבחור את הפרי המיוחד ולטפח בו. זו הסיבה שהחדשנות בפירות כרוכה בסבלנות והשקעה רבה, בהשוואה לענפי הירקות והפרחים שבהם מחזור גידול נמשך זמן קצר.

בתהליך הפיתוח נעשתה התאמה לטעמם של הצרכנים במדינות השונות. כך למשל, הצרכן באנגליה מעדיף זנים מיציים (מילטינג), כשבשר הפרי נמס בפה וטעמו מתוק חמוץ, ואילו בישראל ובמדינות המזרח מועדפים זנים קריספים פציחים ומתוקים ביותר.